In een content management systeem is de inhoud, vormgeving en structuur van elkaar gescheiden. De vormgeving is voor een groot deel vastgelegd in sjablonen. Het content management systeem zorgt ervoor dat content automatisch in de juiste vormgeving en op de juiste locatie in de structuur wordt gepubliceerd. Specialistische kennis van HTML of of programmeertalen is daarbij niet noodzakelijk.

U kunt de inhoud van de website eenvoudig actueel houden en u hoeft zich niet met de vormgeving te bemoeien en kan toch kwaliteit leveren. De website krijgt een duidelijke structuur
Er komen veel minder ‘broken’ links (zo niet geen) voor u kunt een artikel nu plaatsen en pas later op de website laten publiceren. Het is mogelijk processen te automatiseren (zoals vacatureaanvragen)

Naast het zelf ontwikkelen van op maat gemaakte content management systemen maken wij nu ook gebruik van WordPress. Dit doen wij in samenwerking met webdesign bureau Twopixels. Zij zijn experts op het gebied van WordPress. Een WordPress website laten maken heeft vele voordelen onder andere minder hoge kosten en kan de website snel geleverd worden. Naar onze mening zijn ook de designs van uitmuntende kwaliteit en zijn deze website erg goed te optimaliseren voor de zoekmachines zodat u goed gaat scoren op bepaalde zoekwoorden.

Hoe werkt Content Management?

Database
Een belangrijk aspect van een content management systeem is de database. De database draagt zorg voor een flexibele en gestructureerde vorm van data-opslag. Zo is in de database de structuur van de website opgenomen. Foxboom maakt gebruik van een sql-database. Deze database is via een zogenaamde odbc-koppeling veelal aan de interne bedrijfsvoering te koppelen.

HTML
Html is de taal waarin alle website opgebouwd zijn. Als u gebruik maakt van een WordPress cms systeem heeft u niet veel te maken met HTML. Het content management systeem draagt er zorg voor dat de pagina’s juist weergegeven worden.

Template
Een template is een voorbeeld lay-out. Hierin staan alle eigenschappen zoals deze weergegeven moeten worden. Deze eigenschappen kunnen onafhankelijk van de content (inhoud) van de website verwerkt worden.

Content
Dit is de inhoud van de website. Hierin zijn geen opmaak elementen opgenomen. Veelal is de content opgeslagen in een database.

Parser
Dit is een stukje programmacode die er zorg voor draagt dat de content wordt samengevoegd met de template zodat er een webbrowser geschikte pagina gegenereerd wordt.

Wat is WordPress

WordPress is een open source content management systeem geschreven in php. Omdat het open source is betekent dat het gratis in gebruik is. WordPress is het meeste populairste content management systeem dat er op dit moment bestaat. Dit komt omdat het ontzettend gemakkelijk te gebruiken is. Als u met een tekstverwerker zoals Word overweg kunt dan kunt u ook uw teksten en afbeeldingen zelf aanpassen van uw website.

Er zijn voor WordPress honderden designs en duizenden plugins (modules) beschikbaar. Door gebruik te maken van een bestaand design worden de kosten van een website enorm gereduceerd. Dit betekent zeker niet dat u een mindere website krijgt, integendeel zelfs met de duizenden plugins die beschikbaar zijn kan de website uitgebreid worden tot een professionele complete website.